Weten & Tech

Dit moet je liken op Facebook: Slapende Aziaten

24-03-2013 17:08

Meer dan 600 likes in een dag: de Facebook-pagina met slapende Aziaten in universiteitsbibliotheken te vinden zijn doet goede zaken. 1600 mensen komen slapende Aziaten tegen in de bieb of vinden dat hilarisch. Een nieuw fenomeen op Facebook.

Likes

Het is logisch dat de pagina Slapende Aziaten in Universiteits-bibliotheken zo veel likes krijgt, omdat er veel nieuwe content is. Die content zijn foto’s van slapende Aziaten in de bieb.

De Universiteitsbibliotheek in Amsterdam was afgelopen donderdag de hele nacht open. Dat is natuurlijk een goudmijn aan slapende Aziaten in een universiteitsbibliotheek, zoals de oprichters van de pagina ‘wetenschappelijk’ aantonen: “Iedereen ziet het wel eens: studenten die slapen in de Universiteits-bieb. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit in 90% van de gevallen studenten van Aziatische komaf betreft.”

Oorzaak

Het enige punt: dat onderzoek is dus nergens te vinden. Of verzonnen, want het klinkt wel geestig. Of berust op ervaringen, die ik overigens onderschrijf.

Dat brengt ons op de volgende vraag: als het genoemde percentage klopt, waarom zijn het dan juist Aziaten die in slaap vallen in Universiteitsbibliotheken en geen Europese, Afrikaanse of desnoods Vlaamse studenten? Antwoorden graag hieronder!*

*Maar pas op met racisme: de tumblr pagina met slapende Aziaten in bibliotheken zou zijn verwijderd. Want: te racistisch.